Deze website maakt gebruik van cookies voor marketing- en analysedoeleinden. Lees meer>>

X Weigeren.X Akkoord.

Business Intelligence & Analytics in de zorg

Uw zorginstelling beschikt over grote hoeveelheden gegevens, opgeslagen in verschillende systemen. Niet alleen gegevens over patiënten, cliënten, behandelingen of medicatie, maar ook financiële, personele en logistieke gegevens. Het blijkt echter lastig om deze data om te zetten naar geïntegreerde, actuele en betrouwbare management informatie. Terwijl uw behoefte naar deze informatie door diverse ontwikkelingen juist groeit. VCD past haar jarenlange ervaring in de zorgsector toe om u hierin met behulp van business intelligence en business analytics te ondersteunen.

Business Intelligence & Analytics oplossingen

VCD ontwikkelde vanuit haar ruime kennis en ervaring in de zorgbranche een groot aantal business intelligence en business analytics oplossingen. Hiermee beschikt uw zorginstelling over uitstekende managementinformatie en krijgt u inzicht in uw prestaties. De effecten van uitgevoerde acties worden meetbaar.

ZorgAnalytics

Delphinus, hét snelle en flexibele dataplatform voor de zorg

Algemene datawarehouse modules voor de zorg

Specifieke oplossingen voor cure

Specifieke oplossingen voor care

Met onze BI Quick scan helpen wij u inzicht te krijgen in uw huidige managementinformatie omgeving, in de beschikbaarheid van uw gegevens, veranderingen in uw informatiebehoefte en het in kaart brengen van uw management informatie architectuur.

Ook laten wij u graag kennismaken met Bizzscore, de optimale ondersteuning voor performance-, kwaliteits en risicomanagement, van start tot finish. Uw strategie en KPI’s definiëren, koppeling van data, meten van zachte data en het inrichten van management dashboards; het kan allemaal met Bizzscore.

Nieuwe financierings-en declaratiemethodiek vraagt om VCW

Voor de verbetering van de datakwaliteit binnen zorginstellingen heeft VCD de applicatie VCD Controle en Workflow (VCW) ontwikkeld. De applicatie controleert de registratie en facturering van patiënt- en behandelgegevens. De ontwikkeling van VCD Controle en Workflow is ontstaan uit een dringende behoefte vanuit de zorgmarkt. Want onder de nieuwe financierings- en declaratiemethodiek binnen de Nederlandse ziekenhuizen (DOT) lopen zorginstellingen het risico van een te lage declaratie van zorgproducten.

Rapportages voor derden

Wet- en regelgeving vraagt om steeds meer inzicht in de kwaliteit van geleverde zorg. Zorginstellingen dienen verantwoording af te leggen door prestatie-indicatoren en cijfers te leveren aan diverse externe organisaties zoals verzekeraars, de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de Nederlandse Zorgautoriteit of andere koepelorganisaties. Het betreft hier vaak rapportageverplichtingen in de vorm van niet-financiële prestatie-indicatoren die extern zijn ontwikkeld, zoals Zichtbare Zorg of de kwaliteitsbewaking door de IGZ. Een goed ingericht managementinformatiesysteem maakt het mogelijk om aan deze externe verplichtingen te voldoen.

Stuurinformatie voor directieleden, maar ook voor zelfsturende teams

Ook zien we een toenemende vraag naar management- en stuurinformatie bij zor­ginstellingen intern. Deze behoefte ontstaat niet alleen op directieniveau. Door decentralisatie van de aansturing is deze behoefte er juist op diverse lagere niveaus binnen de organisatie. Stuur­informatie en cijfers omtrent pro­ductiviteit zijn van groot belang voor efficiëntieverbetering. Productiviteit verhogen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de dienstverlening. De juiste stuurinformatie is hierbij on­misbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Standaard oplossingen en maatwerk

VCD gaat met haar business intelligence en business analytics oplossingen deze uitdagingen aan. VCD bedient een groeiend aantal klanten binnen de zorg. Door jarenlange ervaring zijn diverse omgevingen ontsloten en heeft VCD in veel gevallen een standaard oplossing beschikbaar; voor specifieke eisen levert VCD maatwerk. VCD werkt samen met u aan uw oplossing.

Meer informatie?

Wlit u meer informatie over wat BI in de zorg kan betekenen? Een afspraak maken een accountmanager voor de zorgsector? Mail ons via info@vcdbi.nl of bel ons via 088-5975500. Of vul onderstaand formulier in, zodat wij contact met u kunnen opnemen. We zijn u graag van dienst.

 

Nieuws

 • 14-03-2017

  Resultaten VCD onderzoek Thermometer Zorg & ICT 2016/2017 bekend

  Lees meer >>
 • 20-01-2017

  Informatiemanagement & Innovatie in de Publieke sector

  Lees meer >>
 • 30-09-2016

  Qlik erkent VCD als Manufacturing & High Tech Expert

  Lees meer >>
 • 08-09-2016

  Qlik erkent VCD als Financial Expert

  Lees meer >>

Events