Deze website maakt gebruik van cookies voor marketing- en analysedoeleinden. Lees meer>>

X Weigeren.X Akkoord.

Klantreferenties van VCD Business Intelligence

Klanten over hun samenwerking met VCD Business Intelligence

Hieronder treft u een aantal case stories aan van klanten in diverse sectoren. Zij vertellen u graag over de samenwerking met VCD Business Intelligence, de gekozen producten en diensten en de voordelen hiervan voor hun business. Klik op de afbeeldingen om pdf-bestanden van de betreffende artikelen te openen.

In dit interview geven Cefas Dam en Edwin Doggen van SAP hun visie op recente ontwikkelingen in de zorgsector en dé Business Intelligence oplossing van SAP en VCD voor de zorgsector: ZorgAnalytics. Hiermee kunnen zorginstellingen heel alert inspelen op de digitale transformatie. ZorgAnalytics brengt alle datastromen terug tot één geconsolideerde vorm van waarheid die op ieder moment actueel uit te lezen is.

 

Afbeelding interview ZorgAnalytics SAP VCD BI

De zorgmarkt verandert. De digitale transformatie gaat snel. Veel zorginstellingen kiezen voor veelzijdige specialisaties of juist een beperking daarin. De methodiek van Value Based Healthcare speelt hierin een sleutelrol. In dit interview geven Jasper Alkema en Nick Verhoeven van VCD hun visie op Value Based Healthcare en leggen zij uit hoe VCD zorginstellingen kan ondersteunen in het maximaliseren van de zorgwaarde voor de cliënt/patiënt en het minimaliseren van de kosten.

 

Afbeelding interview VCD over Value Based Healthcare

Infozorg maakt via VCD onder andere gebruik van SAP BusinessObjects voor haar klanten. "Met SAP BusinessObjects kunnen ónze zorgklanten zo eenvoudig en voordelig mogelijk hun applicatielandschap ontsluiten. Samen met VCD hebben we gezocht naar een eenvoudig en betaalbaar licentiemodel." aldus Ilona Pullens, directeur bij Infozorg.

 

Afbeelding interview Infozorg

Stichting Pleyade gebruikt sinds 2015 naar tevredenheid de Business Intelligence software QlikView. "Wij hebben overtuigd gekozen voor zowel QlikView als VCD. Wat meespeelde in onze keuze voor VCD is dat zij aantoonbare ervaring hebben met VVT-instellingen" aldus Herman Matheij, manager bedrijfsvoering bij Stichting Pleyade.

 

Afbeelding interview Stichting Pleyade

Het Alfa-college had vanuit financieel perspectief behoefte om met Business Intelligence aan de slag te gaan. Alle financiële gegevens van de onderwijsinstelling zitten in Exact Financials van VCD. Exact is een uitstekend financieel pakket, maar biedt niet direct uitgebreide analysemogelijkheden voor de financiële afdeling. Om toch snel en gemakkelijk het gewenste inzicht en overzicht te krijgen, koos het Alfa-college voor de BI QuickStart Finance van VCD Business Intelligence. "De snelle implementatie en het gebruiksgemak hebben ons verrast."

 

Meander Medisch Centrum upgrade haar huidige datawarehouse naar een nieuw, snel en flexibel dataplatform van VCD Business Intelligence. Een project met hoge verwachtingen. "Hiermee gaan we toekomstvast tegemoet komen aan alle nieuwe en hoge eisen op het gebied van informatievoorziening. Het biedt ons management niet allen steun op tactisch en operationeel niveau, maar ook op strategisch niveau."

 

Familiebedrijf Van Riel Distripet in Waalwijk werkt sinds twee jaar onder de handelsnaam Beeztees. Recent verlengde Beeztees haar Service Level Agreement (SLA) met VCD met drie jaar. Met deze SLA heeft Beeztees het beheer van haar datawarehouse ongebracht bij VCD Business Intelligence. "De samenwerking met de BI Servicedesk van VCD is gebaseerd op korte lijnen en snel schakelen. Daar houden wij zelf ook van. Een call van onze zijde naar de helpdesk wordt altijd voortvarend opgepakt en afgehandeld, inclusief aanbevelingen."

 

GGz Eindhoven heeft een eigen datawarehouse. Recent heeft men, onder begeleiding van VCD, de tool QlikView als Business Intelligence tooling voor Guided Analytics succesvol geïmplementeerd. Hiermee ontsluit GGz Eindhoven haar data snel, efficiënt, beleidsgericht en ook: kosteneffectief.

Universiteit Twente werkt al jaren samen met VCD op het vlak van business intelligence. Recent is samen zeer succesvol opgetrokken in een project. Dit project behelst de nieuwe inrichting en herinstallatie van de SAP business intelligence software. Gilbert van den Dobbelsteen, Teamleider Systeemontwikkeling Universiteit Twente "Het BI niveau van de UT is recent enorm verbeterd".

 

Voor Waternet in Amsterdam borgt VCD de complete ontzorging van de strategische, tactische en operationele informatiebehoefte op basis van SAP Business Objects (BO). Susan Verheij, Functioneel Applicatiebeheerder BO Waternet: “Met BO genereren we precies de rapportages die we nodig hebben.”

 

Diakonessenhuis Utrecht: "Wij hebben gekozen voor een nieuw VCD-concept op het gebied van Self Service Business Intelligence. Op basis van een heldere presentatie hebben we overtuigd gekozen voor deze QlikView oplossing én de expertise van VCD om voor ons het maximale uit dit systeem te halen. Self Service Business Intelligence werkt razendsnel!”

 

Registeraccountant en IT-auditor Ivo Bolderhey is zelfstandig ondernemer en adviseert vanuit zijn bedrijf AdmonITo consultancy & interim management dienstverlenende organisaties, waaronder zorgaanbieders, bij projecten op het snijvlak van financiën en ICT. Met VCD Business Intelligence heeft hij bij een middelgrote thuiszorgaanbieder in Midden Nederlandeen dashboard gebouwd waar circa zeventig zelfsturende teams gebruik van maken. Ivo Bolderhey: “In de situatie met zelfsturende teams wil je als topmanagement geen concessies doen en zal je alle teams moeten voorzien van informatie die is toegesneden op de situatie van het betreffende team. Een effectieve oplossing is het gebruik van dashboards.”

 

Hoogvliet Supermarkten: "Wij kunnen nog sneller sturen en efficiënter acteren". Onder begeleiding van VCD Business Intelligence rolt Hoogvliet een BI masterplan uit. Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

 

Shell: “Met dit webbased instrument is het
veel makkelijker voor onze drilling contractors om hun performance aan ons door te geven”. Shell heeft gekozen voor Bizzscore van VCD Business Intelligence. Cruciale data van boorinstallaties wordt voortaan ‘geolied’ verzameld via Bizzscore webformulieren. Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

 

Het NIAZ-accreditatiemodel verbetert de kwaliteit van de zorg in ziekenhuizen op basis van vragenlijsten. Deze beschrijven vanuit verschillende aandachtsgebieden het ziekenhuis en haar resultaten. Het proces van acrredittatie blijkt echter vaak een zware klus voor alle betrokkenen. Bizzscore van VCD Business Intelligence helpt daarbij. Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

 

Accell Group maakt sinds begin 2011 gebruik van de Business Intelligence tools SAP BusinessObjects en QlikView. “Met deze twee BI-tools hebben we naar verwachting het beste van twee werelden in huis. VCD beheerst het complete spectrum van Business Intelligence tools". Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

 

Accell Group: "Met mobiele BI speel je overal en altijd direct op commerciële kansen in." Het besef dat Business Intelligence een wezenlijke rol kan spelen in het bedrijfssucces was er al jaren. Het toevoegen van Qlikview Mobile aan het al in gebruik zijnde SAP Business Objects en Qlikview bewijst dit. Welke visie lag hieraan ten grondslag en vooral; werkt het? Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

 

Continental Banden Groep B.V. koos voor de implementatie van SAP BusinessObjects door VCD Business Intelligence. Een geslaagd project, volgens Continental Banden Groep B.V.: “Eigenlijk is het veranderingsmanagement dat je in huis haalt.” Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

 

Ziekenhuis Bernhoven: "De module Schadelast van VCD Business Intelligence geeft op detailniveau inzicht in de waarde van de gehele zorgproductie." Met de nieuwe module Schadelast heeft een ziekenhuis voortaan zijn eigen waardeberekening tot op het niveau van de individuele zorgtrajecten en overige zorgproducten beschikbaar.  Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

GGZ Noord Holland Noord: "Elke GGZ-instelling mag bij ons komen kijken wat VCD Controle en Workflow voor ons doet!" Voor de verbetering van de datakwaliteit binnen zorginstellingen ontwikkelde VCD de applicatie VCD
Controle en Workflow (VCW). Deze laagdrempelige oplossing controleert de registratie en facturering van patiënt- en behandelgegevens.  Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

 

Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) gebruikt al jaren het datawarehouse (DWH) van VCD. In 2013 kreeg dit een forse nieuwe impuls, gedreven door tal van recente ontwikkelingen in de zorg.“Uiteindelijk gaan wij met deze nieuwe oplossing
naar een situatie waarin wij onze inzet compleet kunnen afzetten tegen de productie en zien wat dat dan gekost heeft.”  Lees er meer over in bijgaand interview in het VCD Magazine.

 

 

 

 

 

Nieuws

 • 18-05-2017

  VCD IT GROEP EN AXIANS GAAN SAMEN VERDER

  Lees meer >>
 • 17-05-2017

  Innovation 2017: een succes!

  Lees meer >>
 • 14-04-2017

  VINCI Energies Nederland bereikt overeenstemming overname VCD IT Groep

  Lees meer >>
 • 24-03-2017

  VCD Business Intelligence wint SAP Best Partner Managed Cloud Partner award

  Lees meer >>

Events

 

Nieuws

 • 18-05-2017

  VCD IT GROEP EN AXIANS GAAN SAMEN VERDER

  Lees meer >>
 • 17-05-2017

  Innovation 2017: een succes!

  Lees meer >>
 • 14-04-2017

  VINCI Energies Nederland bereikt overeenstemming overname VCD IT Groep

  Lees meer >>
 • 24-03-2017

  VCD Business Intelligence wint SAP Best Partner Managed Cloud Partner award

  Lees meer >>

Events

 

Nieuws

 • 18-05-2017

  VCD IT GROEP EN AXIANS GAAN SAMEN VERDER

  Lees meer >>
 • 17-05-2017

  Innovation 2017: een succes!

  Lees meer >>
 • 14-04-2017

  VINCI Energies Nederland bereikt overeenstemming overname VCD IT Groep

  Lees meer >>
 • 24-03-2017

  VCD Business Intelligence wint SAP Best Partner Managed Cloud Partner award

  Lees meer >>

Events